گروه وبلاگ: «پیامبر صلى الله علیه وآله مىفرمود: خدایا! مرا مسکین و فقیر زنده نگاهدار، فقیر بمیران و در زمره فقیران محشورم نما.»
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، وبلاگ «عصر ایمان» که در سرویسدهنده پارسیبلاگ با موضوعاتی چون سیمای محمد(ص)، سال پیامبر اعظم سال تمام خوبیها و پیامبر اعظم(ص) در کلام رهبر بهروز میشود.
این بلاگر در پست اخیر خود به بیان توضیحاتی در مورد سادهزیستی در سیره نبوی اشاره دارد و در این راستا سخنانی از امام محمد باقر(ع) و چند تن دیگر را نیز عنوان میکند. وی مطالب خود را با سخنی از پیامبر اعظم (ص) آغاز می کند: «پیامبر صلى الله علیه وآله مىفرمود: خدایا! مرا مسکین و فقیر زنده نگاهدار، فقیر بمیران و در زمره فقیران محشورم نما.»
در ادامه می آورد: «به راستى این خواست و پیام رسول الله صلى الله علیه و آله و سلم سیره عملى وى در زندگى با برکت و پر رحمتش بود که تجلى آن در تمام سالها، ماهها، روزها، و... در وجود آن خورشید دو عالَم همچنان روشن ماند و مىتوان جلوه این اخلاق حضرت را با یک بررسى مختصر در تمامى شئون زندگانى آن حضرت نظاره کرد. قرآن نیز در تبیین جایگاه واقعى و تکوینى رسول گرامى مىآورد:«اى پیامبر! وجود تو براى تمام عالم هستى، رحمت است.»
سپس با اشاره به سخن امام محمد باقر(ع) در مورد یکی از نخستین اصول اقتصادی در زندگی مینویسد: «امام باقر علیه السلام در بیان نخستین اصلِ اقتصاد در زندگى مىفرماید: در بررسى وضعیت اقتصادى خویش ملاک و الگوى خود را آن کس که بیش از تو مال دارد، قرار نده؛ به گونهاى که آرزوى داشتن آنچه را او دارد، بنمایى و بر آنچه خود دارى، خشنود نباشى!»
وی در مورد زندگی ساده و فقیرانه حضرت محمد(ص) که تا پایان عمر با برکت آن حضرت ادامه داشت مینویسد: «پیامبر گرامى صلى الله علیه و آله و سلم نه تنها در زندگى، مسکین گونه زیست؛ بلکه در هنگامه وفات هم فقیرانه به دیدار معبود شتافت. چنانچه ابنعباس مىگوید: حضرت هنگام وفات زره مبارک را در برابر 30 پیمانه (4) جو(که براى برآوردن نیازهاى تغذیهاى خانواده، قرض گرفتهبود) نزد مرد یهودى در گرو نهادهبود.»
وی در بخشی از مطالب خود با اشاره خواست قلبی و عملی پیامبر برای ساده زیستن مینویسد: «پیامبر گرامى به ما مىفهماند که این گونه زیستن، بر اساس نداشتن و محرومیت نیست، بلکه تفکر و خواست قلبى و عملى خاتم پیامبران این چنین بودهاست. حضرت در کلامى فرمود: نزدیکى به پروردگار، با عشق ورزیدن و نزدیک شدن به مسکینان به دست مىآید.»
ادامه این مطالب را اینجا ببینید!
|